Digital clock

Sunday, 2 December 2012

jodohmu di istanbul


Assalamualaikum..
Weekend yang menyeronokkan. Habiskan masa dengan muvie dan kije. Ok aku ngaku.muvie banyak, kije sikit aje. Oh my oh my oh my…..yang penting aku tak nyesal sebab aku dapat tengok Istanbul aku datang ni. Siyes very very very nice and great muvie with beautiful actors, actress and panoramic views. Oh mungkin terasa macam da terlambat sikit nak bercerite, bereview pasal muvie ni, tapi kan kawan-kawan, better late than never, rite??? Angguk sekarang ye kawan-kawan. Ngeh3~

So ape yang besh pasal muvie ni ? fes sekali, pretty sure, sebab lisa surihani itu. Sangat cantik dan comel. Look at her smile, make all people melting like ice-cream, auw auw auw. Dan lagi suwit bile lisa itu sanggup meredah 8000 km semata-mata nak pikat hati azad supaya propose die kan. Oh untung azad itu.

     
                                                   
                                    
Tapi tapi tapi….
Ku sangka kan panas sampai ke petang, tapi hujan pulak di tengah hari itu.
Azad itu tipu.
Azad itu curang.
Azad itu ada perempuan lain.

Oh lisa itu sangat kecewa. Sangat kecewa. Can you imagine kawan, bile setia punye tinggi tapi dicurangi. azad itu bosan sebab study di jauh sane.dan bosan sebab sorang2?  nonsense!~

sedey kan kawan-kawan? Oh no oh no oh no….
mintak la dijauhkan. Wahai jodohku, sile take note ye.ngeh3.~
tapi dalam waktu tengah sedih itu, sangat la suwit apabile haris @ beto ade di sisi lisa n pujuk lisa jugak.
sesangat comel bile harris pujuk lisa itu. Bile haris basuhkan rambut lisa lepas lisa kene due bijik ais krim atas rambutnye gara-gara makwe dan skandal azad itu. Oh no.rasa sangat marah tau.

At the end of the day, u know what? Bile lisa kene buat pilihan…
sama ada nak bagi peluang kedua kat azad atau nak bagi satu peluang baru kat haris itu…
sama ada nak terus hidup dengan orang yang pernah curangi die atau nak spend life time dengan haris yang baru kenal tapi sangat nice…
sama ada nak terus hidup dengan azad yang suwit2 itu atau nak pilih haris yang selalu gaduh2 itu…
sama ada nak pilih azad yang selalu panggil lisa baby atau nak pilih haris yang selalu panggil lisa mad girl???

oh gentingnya.tapi bukan genting highlands okei.hehe~
Waktu tu memang terserah pada perasaan sendiri untuk buat keputusan. Suatu keputusan tanpa ada
sebarang pengaruh lain. Lastly, keputusan dibuat.
ternyta HARIS@BETO jadik pilihan.
yeeeaaayyyy!!~
                         

aku puas hati.
banyak moral yang boley digrab drpd muvie ni. Bunyik mcam nonsense bile nak amek moral value drpd muvie sebab muvie itu pon manusia sendiri yang buat, dan manusia sendiri yang berlakon kan, tapi why not kan?
so ape moral value nye? Fes of all …

-kite takkan tahu sape jodoh kite. Tak mungkin orang dah lame kite kenal tu akan jadik jodoh kite, dan tak mungkin jugak orang yang baru kite kenal tu takkan jadik jodoh kite.
-sila jangan percayakan orang laen dengan sepenuh jiwa raga beskal. Kalau boleh, bagi la secubit rase curiga. Supaya last day nanti, kalu ade jadik pape, *mintak jauh ye, tade la rase kecewa sangat kan kan kan.
-sila cube untuk setia. Kalu ade yang ade bau2 nak ajak curang, skandal, pandai2la korang nak tepis okei.

cukup la moral2 dulu ye. Yang laen2, tambahan laen kali pulak ye.
so selamat menonton ye korang.
kbai~

ps :: cant wait...nak balik rumah.yabedabedu!!!!
ps2 :: tenkiu internet.for de pics




2 comments :