Digital clock

Thursday, 16 October 2014

Peringatan di kala alpa

Assamualaikum...

Hari Khamis penuh keberkatan dimulakan dengan perasaan marah tak tentu hala. Tak tahu arah punca, habis yang tak berkenaan dikaitkan sekali. Merah padam muka tahan marah.

Workload, tu bende biase. Kalu takde worload, tak mencabar la kije tu jadiknye. Tapi naseb bebaik, takde sape yg jadik mangsa kena marah, kalu tak, nyesal tak ke sudah. Itu ni haa, same cam satu kesah tu, yang pasal anak die marah, then bapak die pesan, setiap kali marah, ketuk paku kat pagar luar, then kalu dah tak marah, cabutla paku tu semula. bile dicabut paku, memang paku dah takde, tapi kesan ketukan paku tu tetap ade kan. See, very big impact kalu marah dan lepaskan pada orang. Jadik, kat sini, saya sangat nak advisekan diri sendiri, kalu marah, balik rumah, nangis sesorang. Ok fine, da larik topik.

Back to main topic, as usual, since i need to finish my work before dateline, so pagi td pg buat ppm, jumpe one my favourite sister, Sr Hayati. I tell u, she is very nice person, i love being friend with her. Yela, smbil buat kije, sambil berkawan, ye dak.

This morning, when i met her, some part of me felt so miserable, but i tried to cool down. In the meantime, terasa macam suatu peringatan yang telah Allah hantar melalui Sr ni. Bayangkan, tengah2 rase serabut ni, tetibe datang sorang yang tak dijangka, datang untuk bagi peringatan. Tak panjang pun, tak lame pun, tapi sangat banyak dapat diserap buat peringatan.

Memula sekali, Sr just nak share kisah some of the practical student, and then, masuk kisah anak die yang eksiden pagi tadi. Macam mana ketidaksabaran dan ego tinggi menyusahkan emaknye. Almaklumla, kat jalan raya yang dah mesti dikongsi bersama, kalu ade kereta lain nak masuk, silekan, bagi je laluan.Takkan melambatkan, tapi dah pasti akan dapat kemudahan yang tak disangka kelak, sebab dah menyenangkan orang lain.

Pastu lanjut pulak kisah jodoh. haha yang ni aku suke sesangat. Almaklum, kalu yang belum kahwin ni, memang suke bebeno dengan topik ni. Her story about jodoh is, die kahwin dengan pilihan paren yang jugak sorang despatch. And now, dah kije sbg Pengurus Kanan yang tak disebut nama syarikatnya. The thing is, no one knows our future, no one knows my future, no one knows others future, except Allah. Keikhlasan. Itu yang penting.

Ok jalan cerita dah terbelit2 pulak. Jadik, kat sini, aku boleyla simpulkan yang banyak bende peringatan yang datang tanpa dipinta, lagi penting tepat pada waktunye. Peringatan yang aku dapat pagi ni:
1. Hidup jangan sombong, jangan tamak, jangan marah, nanti rugi
2. Hidup ni kene selalu hormat orang, respect other people.
3. Jodoh tu satu ketentuan, terima dengan hati terbuka, pasti ade hikmah lain yang akan menyusul.
4. Paling penting, jangan marah selalu. Kene sentiasa berkawan dengan Allah.

Ok, tu je, sekian.
kbai.

Tuesday, 30 September 2014

Come Back

Assalamualaikum...

Come back. Lame tak blogging. Lame tak stori mori. Lame tak merepek sakan. Lame tak merapu. Lame tak cerita panjang. Uisshh memang lame.

Lame yang panjang, penuh dengan banyak cerita kehidupan. Yang pasti menarik untuk aku taipkan semula.
Dah mesti aku akan cecube taip sesatu cerita. dari a sampai la a semula. nah. hahaha

So, fes of all, aku nak btau yg aku da aku da ubah url blog ni ke yang lebih formal sikit. eh bukan sikit, tp tersangat formal. from luluselalu.blogspot.com to sitizalehaaziz.blogspot.com. Amacam? Kemain kan formal tu. hahaha

As to celebrate kepulangan aku ke arah penulisan berpanjangan yang harus dikekalkan, harusla layan lagu hall of fame by the script. Lets kite. Nah aku letak liriknye aje la ye.
Walaupun lagu ni da agak lame, tapi layan kepala jugak la ye. and jugak, buat aku rase nak bangun and nyanyi sekali. eh! haha




Yeah, you can be the greatest
You can be the best
You can be the King Kong banging on your chest

You can beat the world
You can beat the war
You can talk to God, go banging on his door

You can throw your hands up
You can beat the clock (yeah)
You can move a mountain
You can break rocks
You can be a master
Don't wait for luck
Dedicate yourself and you gon' find yourself

Standing in the hall of fame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame

You can go the distance
You can run the mile
You can walk straight through hell with a smile

You can be the hero
You can get the gold
Breaking all the records they thought never could be broke

Yeah, do it for your people
Do it for your pride
How are you ever gonna know if you never even try?

Do it for your country
Do it for your name
'Cause there's gonna be a day...

When you're standing in the hall of fame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame

Be a champion, be a champion, be a champion, be a champion
On the walls of the hall of fame

Be students
Be teachers
Be politicians
Be preachers
(Yeah)

Be believers
Be leaders
Be astronauts
Be champions
Be truth seekers

Be students
Be teachers
Be politicians
Be preachers

Be believers
Be leaders
Be astronauts
Be champions

Standing in the hall of fame (yeah, yeah, yeah)
And the world's gonna know your name (yeah, yeah, yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah, yeah, yeah)
And the world's gonna know your name (yeah, yeah, yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame

(Be a champion)
You could be the greatest
(Be a champion)
You can be the best
(Be a champion)
You can be the King Kong banging on your chest

(Be a champion)
You could beat the world
(Be a champion)
You could beat the war
(Be a champion)
You could talk to God, go banging on his door

(Be a champion)
You can throw your hands up
(Be a champion)
You can beat the clock (yeah)
(Be a champion)
You can move a mountain
(Be a champion)
You can break rocks

(Be a champion)
You can be a master
(Be a champion)
Don't wait for luck
(Be a champion)
Dedicate yourself and you gonna find yourself
(Be a champion)

Standing in the hall of fame

malam sudah. tp belom siap transfer data.
kbai.