Digital clock

Saturday, 24 March 2012

muke berseri tiada galang ganti.

assalamualaikum.

fes nak buh gamba neh. gamba retis cantik ni. aku dapat kat google. siyes cantek . nah tengok. gamba dedue neh aku impot dari google image. sekali lagi, tenkiu mr google. auuuuu~

manis. sweet. aishhh.

tak pakai mekap pon cantik jugak.

tapi malam ni aku bukannye nak bercite pasal retis ke ape sume ni, cumenyer aku nak bercite pasal muke kite. ye la. muke kite sumela. kalu ah chai cakap, bunyiknyer mesti jadik camni, "mukhe kithe semue". haha. ah chai memang lawak giler babas.

okeyh. kalu nak diikotkan sume orang pon daa ade muke yang cantik. cume alkesahnye pandai jage ke tak. kalu pandai, bertambah-tambah la serinya. so kalu nak kekalkan seri muke tu, dan kalu nak terus kekal cantik, kenala amalkan petua orang-orang tua sikit. 

tak banyak dan tak susah pon petua ape tu sume. yang penting kene la konsisten selalu.

Bace doa bangun tido. perrrghh. yang ni memang kene amalkan selalu. di samping dapat buat pahale fri, muke kite pon dapat tempias serinya. masakan tak, doa tu penuh ngan keberkatan.
Jangan raup muke lepas bangun tido. aik. pelik kan. tadi suruh bace doa tido. ni plak tak kasi raup muke lepas bace doa tu. ok2. let me explain. bende ni sangat tipikal tau. mase kite sume tido, kadang-kadang kite tak sedar tangan kite ni garu sane ke, garu sini ke. kalu da tergaru kat t**t mase tengah tido, bangun je tido, terus raup muke dengan tangan yang same, maknenye korang sapu kesucian t**t korang tu kat muke sendiri. ada mau? tak mau jangan buat.haha
Bangun tido terus basuh muke. haa. ni satu lagi yang sangat basic ni. basuh muke ni tersangat la penting tau. bangun tido, muke da cukup berminyak sawit, cukup pakej ngan air liur basi pulak tu. lepas tu korang plak biakan muke ngan sume bende alah tu, alamatnye, minyak bertambah minyak. kalau da berminyak, tak selesa woo. serinya pon boley lari lintang pukang.haha
Basuh muke disertai bersama bacaan ayat kursi. ayat ni ade banyak khasiat keyh. dan salah satunya ni la. fes air kena kat muke, terus bace ayat kursi dalam hati. dahsyat tau kesannya ni. kalu nak tau, kene la try sekali. memang tak rugi woo.hehe

sile kenal pasti aku yang mane satu. nak tengok seri ke tak. haha

okei. itu je la petua-petua untuk naekkan seri muke yang aku biase amalkan selama ni, itupun petua yang mase bangun tido jek. belom masuk lagi ngan mase mandi, mase tengok cermin, mase berdoa. macam-macam la. hehe.  kalu korang semua de tambah pape, silekan. sharing is caring rite. pastu pulak, kesannya memang takkan nampak on de spot tau. kenela konsisten. konsistensi tu yang penting keyh.
selamat mencuba.
kbai.

ps :: study bioinstrument ni pening gak noo.ngantok.
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comments :