Digital clock

Saturday, 18 February 2012

sem 6 suda bermula!!~

assalamualaikum..

Perbezaan seorang lelaki dewasa dan budak lelaki ialah lelaki dewasa menuju MATLAMAT, budak lelaki HANYUT tanpa haluan.
sekadar peringatan smate-mate,sila abaikan.
ngee~



okei. harini hari ahad, besok ari isnin. tak payah bgtahu pon takpe,budak skola pon boley jawab kan? dem!. haha.
officially,kelas aku buat sem 6 kat unimap ni aku setat ari senin ni. but now,aku lgsung tak prepare pape dri segi mental mau pun fzikal. sbb ape kne mental ngan fizikal plak? harusla mental dgn fizikal sebabnyer sem ni tetibe jdik ketat sngat. arggghhh.dem!! Lepas siap daftar sume subjek td,lpas hitung kira sumenyer, total subjek aku sem ni ialah 6!!~MasyaAllah. 6 bnyak tu. Sem lpas pon 5 subjek jek. Maka shubungn dgn itu,aku hrusla kuatkan smangat aku dan tak jgak untk putus ase. Bak kte org jepon ke korea ntah,GAMBATE!!haha

haa. ni la sregistration slip aku. amcam korg yg u len? sme tak slip kite ni? hehe.

yg sebenar-benarnyer sbjek aku sem ni cume la 4 jek subejk teras.tp cmpur dengan 1 subjek wajib. 1 lagi subjek aku amek sbb nak repeat bekki gred aku. sumenyer gara2 sem 1 aku dulu tu bnyak main. dem!!. skang ni baru tahu, haa tu makn dia.haha.

tadi dok search mcm2 kat tenet, pastu sempat plak aku ngusha psal sume bnde yg aku nak blaja sem ni. memg macam2!!~. harus kuat slalu.huhu.


ENT 111/4 ANATOMY & PHYSIOLOGY
An introductory course to human anatomy and physiology, the students will be exposed to the basic knowledge on cell and tissues, skin and appendages, circulatory and cardiovascular system, the respiratory system, nervous system, special senses, the musculoskeletal system, digestive system and metabolism, lymphatic and immune system, the endocrine system, urinary system and also the reproductive system. At the end of the course, the students are expected to master the anatomical and physiological aspects of the human body and able to apply basic engineering principles in solving health problems.
 
 ENT 221/3 BIOMEDICAL ACTS, STANDARDS & SAFETY
The course aims to introduce the acts and standards used in biomedical engineering. This includes ethical issues and the power system safety of electrical appliances especially medical equipments. The course focuses on the safety issues in the healthcare institution which particularly emphasized on medical devices and their interrelation with the hospital’s environment.
 
ENT 223/3 MACHINE & ELECTRICAL DRIVES
This course provides the students both theories and applications of electrical machines and drives which include different types of motor, generator and transformer. This course allows the students to identify and select a suitable electrical machines and drives for various applications.
 
 
ENT 317/4 MEDICAL ELECTRONICS & BIOINSTRUMENTATION
This course is designed to introduce the students to medical instruments used at hospitals and in medical industries. At the end of the course, the students are expected to provide clear understanding in various medical instrumentation principles and demonstrate the ability to apply basic sensors and design basic electronic circuits for medical application.
 
 ENT 318/3 ARTIFICIAL ORGANS
This is a course on artificial organs that is used for the heart, kidney, lung, pancreas and ear. This course focuses on the implementation of artificial organs by understanding the anatomical, physiological and biological transport aspects of the respective organs. At the end of the course, the students are expected to have the ability to apply the concepts and fundamental principles of the artificial organs and perform simple modeling and simulation task.
 
 

haa ni la die. preview sikit pasal subjek yg aku kene MENTELAAH sem ni.bnyak woo.
sume ni pon aku rujuk kat SINI. sila klik untuk tahu lebih pasal Unimap. jgn nganga smpai lalat boley masuk mulut korang plak kalu aku cite psal Unimap lagi pasni. dem!! haha.

huh.siap entri aku pasal subjek yg aku amek sem ni. mudah2an sem ni aku akn perform yg lg bgus drpd sem lepas.
tp aku tetap nak cakap syukur sngat kat Allah dngan result aku sem lepas.sedikit membrangsangkan.
hehe.result korg plak cmne?
kbai.


ps1 :: kenyang mkn stim bot td.
ps2 :: btambah stim bile tengok pmpn suapkan lelaki sblah die tp pngang tngn laki dpn die.haha.
ps3 :: istiqamah dengan prubahan diri.jaga aurat selalu.











No comments :

Post a Comment