Digital clock

Friday, 22 March 2013

Bukan A Semata

Assalamualaikum...

Pagi Jumaat yang mulai memanas. Almaklum saje la, katenye duk peghlih, harus la merasa kepanasan yang tak terperi ni. tapi, sila gunakan pelembap safi untuk memastikan sinaran matahari tak terus terpancar mengenai kulit anda. iklan pendek seketika. hehe~

So, semalam, Khamis, 21 Mac 2013, result spm is da keluar. fuhhhh~
adik-adik sesemua mesti da lega kan? 
walau apa keputusannya, redha.
and it goes same wif my beautiful sista.
hopfuli, sumenye ok.

let me stori.
the nite before my adik amek result spm, i chit chot with her.
talking non-stoply. sume bende nak cite kat die. and she is very good listener.
thats why i loveeee my sista very damn much. hehe~
after bercerite sume bagai, then before letak tepon
i asked her

me : besok result spm kan?
sista : aah.
me : gudluck and tahniah.
sista : maseh.

then, afternun semalam, she called me again, asking for my ic, for broadband payment, maybe.
after that, i asked her again.

me : da amek result td?
sista : daaa
me : tahniah
sista : maseh     

i dont want to talk too much bout her result.
i noe she olredie gave her  the veri veri veri best. 
so now, she need to give full focus for  STAM.
yes, i am very de hepi enough.
at least, in my family, there is still ustazah cecomel yg boleh i jadikan rujukan kalu i ade masalah.  

ekceli, dulu aku memg sangat2 nampak yang A tu jadik ukuran kejayaan.
itu 6 tahun dulu la
but now, tak lagi
apa yang lagi penting
pastikan anda tahu apa yang anda buat
and sila pastikan jugak, anda berada di atas track yang betul
kalu tergelincir, kalu terjatuh, tolong la betulkan, tolong la bangkit semula   
 
so my dear little sista,
kak are tak kesa ape jua yang ijan dapat, yang penting jangan berhenti belajar dan teruskan usaha anda.
semuga ijan terus berjaya dalam semua bende yang ijan buat ya.
amin. sebenarnye sampai sekarang aku ta tau result adik aku tu.hoping de best for her.     


here. i wanna share samting
two besh ticket
one ticket to go to my besh hometown in de world
yessss. cant wait !!~

then, the second ticket is
ticket for my 4th birthday present for this year
maseh
hehe~

        
then, sekian

kbai.

ps : fear of fyp makin terasa


Tuesday, 19 March 2013

Syukur

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...Syukur...
Finally, i got this.


beronak -ronak sangat dah malam ni.hehe~

kbai.



Monday, 11 March 2013

Missed

Assalamualaikum...

Tak mahu bagi intro pepanjang. cume nak share.

09.03.2013
22:42:32

My chenta hati called me. 5 times. yeaaayyy!~
unfortunately, i missed it.


so, i need to wait another 3 months for him.
yes.3 months.
i wait for you.

kbai.

ps : entri tade motip.sob3~

Sahabat

Assalamualaikum...

Nah. ini entri spesel untuk awak sorang. *bajet kan? haha~
ok. aku tau, sahabat2 aku, awak dan kengkawan semua memang takkan bace entri ni.
tapi, tetap nak dedicated untuk u ollls jugak.

 
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Sahabatku.

kbai.

ps : waitin for the next. hehe~


Saturday, 2 March 2013

Semangat and LIFE

Asslamamualaikum...

Semangat yang hilang? itu lagu xpdc.
Penuh semangat ? itu da macam lirik lagu idola kecil.

kalu nak ikutkan banyak lagi bende yang dikaitkan dengan semangat.
klise punye nasihat, kene la harus semagat selalu.
then, bile da klise, bila da slalu sngat, maknenya bnde tu memg penting dalam kehidupan kite.

tapi bile cakap pasal hidup, kehidupan, what is life actually?

yes. life is about creating ourselves.

bile digabungkan antara semngat dan kehidpan ini, memang sangat berkait mcam dalam cite feberet yang aku tengah addicted skrg.
cite ape? ala cite korea. nonsense sangat kan? dulu memg tak suke snagt tgok cite korea ni. tpi ni slah satu cite korea feberet aku lpas cite stairway to heaven.

so, aku memg recommend sngat kat korang sume, sile la tngok cite ni ye. jewel in the palace.
sebenarnya, aku memg nak ulas pnjang lebar pasal cite ni, tapi aku suntuk mse, blogging smbil tngok muvie memng tak sesuai.
so aku pilih blogging sat n tgok muvie lame.haha~

next time, aku stori k.

kbai.

ps : batuk menyerang. kohong.kohong....

Selamat

Assalamualaikum...

Jumaat. Penghulu segala hari. 1 March 2013.
tarikh yang cantek, hari yang baek.
manakan tak, tengok la. 01.03.13....
cantek kan tarikh tu. n its my birthday tooo.

Siti Zaleha binti Aziz.
Selamat Ulg Tahun Kelahiran.
Aku tak harapkan pape. Aku cume mengharapkan yang terbaik dalam semua yang aku buat dan sentiasa mendapat payungan rahmat drpdNya.
Sebenarnya, nak je aku buat ucapan yang pnjang lebaar lagi, tapi takpela.
doaku buat semua akn sentiasa aku sisipkan dalam setiap doa mase berdating 5 kali sehari bersama Pencipta ku.

kbai.

ps : haarus matang bersama usia tapi masih ceria seperti kecil ketika.