Digital clock

Saturday, 31 March 2012

wajib sudah sunat jadi pelengkap

assalamualaikum.

malam 1 april 2012. malam april fool. tapi ingat. kite tak boleh sambut. ok takde kene mengena.

ok. yang wajib sudah sunat pula jadik pelengkap. actually malam ni teringin sangat nak stori mori pasal hal sunat ni. alsunatun ni bukannyer yang sunat budak lelaki sume tu, tapi perkara sunat dalam fardu ain.

perkara yang paling wajib kite sume buat sehari-harian adalah solat lima waktu. solat lima waktu ni umpamanye macam makan dan minum kite. kalu secara fizikalnye, badan kite perlukan makan dan minum. dan bende ni sangat sinonim dengan rohani kite. rohani kite pon perlukan makan dan minumnyer jugak. dan apa mkn minumnyer? opkos la solat dan amalan sunat yang lain.

banyak amalan sunat yang boleh kite buat setiap hari. aku pon sedang belajar dan sedang menambah amalan sunat ni. antara amalan sunat yang sedang aku biasekan sekang ni adalah solat sunat.

yup. solat sunat. solat sunat dhuha. solat sunat hajat. solat sunat tahajjud. solat sunat witir.

sume solat ni boleh dibuat dalam satu hari. dan kesannya sangat amazing. aku nak sangat ajak korang semua buat sekali. boleh la kite buat pahala same2 ye dok.

solat sunat dhuha.
ni adalah solat yang sangat sinonim dengan solat murah rezeki. semakin kerap kite buat, semakin kite blaja mensyukuri nikmat Allah. masakan tak, solat ni lazimnya dibuat antara waktu matahari tengah naek. dalam pukol 8 sampai pkol soploh. antara waktu semua orang tengah tekun bekerja and mencari. andai dapat luangkan mase dalam 10 minit untuk mensyukuri nikmat Allah dan mengingati Allah, pastinya Allah akan sangat-sangat terharu kan. jom kite buat.

solat sunat hajat.
solat yang sngat lazim ngan budak2 skola nak exam besa. tapi skang aku da blaja amalkan solat ni smule. and kebiasaannya, aku buat solat ni lepas solat maghrib. mudah dan senang. pon same macam solat sunat ynag laen. due rakaat saje. teruskan bersolat dan teruskn berhajat. Allah itu maha pemurah.

solat sunat tahajjud.
solat yang sngat bnyak khasiatnyer. kalu nak ikotkan pe yang aku tau, antara kelebihan solat ni adalah, boleh serikan muke, tambahkan bijaksana, ucapannye akan penuh hikmah kelak, dapat buku amalan dengan tangan kanan kelak dan mcam2 lagi. try la k. boleh la buat seblom tido ye kwan-kwan.

solat sunat witir.
biasanye kite dengar pasal solat ni mase bulan puase je kan. tapi sebenarnye, solat ni adalah solat yang jadik penutup semua solat. sangat nice kan. lepas buat solat tahajjud boleh la terus kan dengan solat ni plak.

actually aku rase mcam poyo sngat bile ckap pasl ni. sbbnyer aku ni pon buknnyer baek snagt pon. tapi aku sedang blaja buat baek. and aku nak ajak korang sume pon buat skali. sme2 tambah phale. hehe

ok la smpai sni saje.
kbai.

jom tambahkan amalan sunat.

ps :: midterm yang macam final. tensi.



Monday, 26 March 2012

kejiwangan menjiwang

assalamualaikum.

The best and most beautiful thing in life cannot be seen, not touched,


sumber gambar :: mr google

but are felt in the heart.

sumber gambar :: mr google
is missing u.
kbai.

ps1 :: waiting for my mr right.
ps2 :: minggu bz sedunia.haha





Sunday, 25 March 2012

sendiri mau ingat

assalamualaikum.


Perintah untuk tidak berkhalwat (berdua-duaan) antara seorang lelaki dan wanita yang bukan mahram selama ini dipatuhi seorang mukmin sebagai ketaatan kepada Allah dan Rasul-Nya. Tapi, jarang dari kita yang mengetahui alasan ilmiah di balik perintah itu.

Kenapa hal tersebut dilarang dan dianggap berbahaya oleh syariat Islam? Bahagian tubuh kita yang mana yang ternyata berpengaruh terhadap keadaan khalwat itu?

Baru-baru ini, sebuah penelitian membuktikan bahaya berkhalwat tersebut.

Para peneliti di Universiti Valencia menegaskan bahawa seorang yang berkhalwat dengan wanita menjadi daya tarik yang akan menyebabkan kenaikan sekresi hormon kortisol. Kortisol adalah hormon yang bertanggung jawab terjadinya stres dalam tubuh. Meskipun subjek penelitian mencuba untuk melakukan penelitian atau hanya berfikir tentang wanita yang sendirian denganya hanya dalam sebuah simulasi penelitian. Namun hal tersebut tidak mampu mencegah tubuh dari sekresi hormon tersebut.

“Cukuplah anda duduk selama lima minit dengan seorang wanita. Anda akan memiliki proporsi tinggi dalam peningkatan hormon tersebut,” inilah temuan kajian ilmiah baru-baru ini yang dimuat pada Daily Telegraph!

Para ilmuwan mengatakan bahawa hormon kortisol sangat penting bagi tubuh dan berguna untuk kinerja tubuh tetapi dengan syarat mampu meningkatkan proporsi yang rendah, namun jika meningkat hormon dalam tubuh dan berulang terus proses tersebut, maka yang demikian dapat menyebabkan penyakit serius seperti penyakit jantung dan tekanan darah tinggi dan berakibat pada diabetes dan penyakit lainnya yang mungkin meningkatkan nafsu seksual.

Bentuk yang menyerupai alat proses hormon penelitian tersebut berkata bahwa stres yang tinggi hanya terjadi ketika seorang laki-laki berkhalwat dengan wanita asing (bukan mahram), dan stres tersebut akan terus meningkat pada saat wanitanyamemiliki daya tarik lebih besar! Tentu saja, ketika seorang lelaki bersama dengan wanita yang merupakan saudaranya sendiri atau saudara dekat atau ibunya sendiri tidak akan terjadi efek dari hormon kortisol. Seperti halnya ketika lelaki duduk dengan seorang lelaki aneh, hormon ini tidak naik. Hanya ketika sendirian dengan seorang lelaki dan seorang wanita yang aneh!

Para peneliti mengatakan bahawa lelaki ketika ada perempuan asing disisinya, dirinya dapat membayangkan bagaimana membangun hubungan dengannya (jika tidak emosional), dan dalam penelitian lain, para ilmuwan menekankan bahawa situasi ini (untuk melihat wanita dan berfikir tentang mereka) jika diulang, mereka memimpin dari waktu ke waktu untuk penyakit kronis dan masalah psikologis seperti depresi.


Kita semua tahu hadits yang terkenal yang mengatakan: “Tidaknya ada orang yang seorang laki-laki berkhlawat dengan wanita kecuali setan adalah yang ketiga, hadits ini menegaskan diharamkannya berkhalwat bagi seorang lelaki dengan wanita asing atau bukan mahramnyaI . kerana itu Nabi s.a.w melalui syariat ini menginginkan kita menghindari banyak penyakit sosial dan fizik.

Ketika seorang beriman mampu menghindari diri dari melihat wanita (yang bukan mahram) dan menghindari diri dari berkhalwat dengan mereka, maka ia mampu mencegah penyebaran amoralitas dan dengan demikian melindungi masyarakat dari penyakit epidemi dan masalah sosial, dan mencegah individu dari berbagai penyakit …



Read more: http://www.borakkosong.com/2011/08/alasan-ilmiah-di-balik-larangan-khalwat.html#ixzz1q92UlHlf




kbai.

ps :: renung-renungkan.

Saturday, 24 March 2012

muke berseri tiada galang ganti.

assalamualaikum.

fes nak buh gamba neh. gamba retis cantik ni. aku dapat kat google. siyes cantek . nah tengok. gamba dedue neh aku impot dari google image. sekali lagi, tenkiu mr google. auuuuu~

manis. sweet. aishhh.

tak pakai mekap pon cantik jugak.

tapi malam ni aku bukannye nak bercite pasal retis ke ape sume ni, cumenyer aku nak bercite pasal muke kite. ye la. muke kite sumela. kalu ah chai cakap, bunyiknyer mesti jadik camni, "mukhe kithe semue". haha. ah chai memang lawak giler babas.

okeyh. kalu nak diikotkan sume orang pon daa ade muke yang cantik. cume alkesahnye pandai jage ke tak. kalu pandai, bertambah-tambah la serinya. so kalu nak kekalkan seri muke tu, dan kalu nak terus kekal cantik, kenala amalkan petua orang-orang tua sikit. 

tak banyak dan tak susah pon petua ape tu sume. yang penting kene la konsisten selalu.

Bace doa bangun tido. perrrghh. yang ni memang kene amalkan selalu. di samping dapat buat pahale fri, muke kite pon dapat tempias serinya. masakan tak, doa tu penuh ngan keberkatan.
Jangan raup muke lepas bangun tido. aik. pelik kan. tadi suruh bace doa tido. ni plak tak kasi raup muke lepas bace doa tu. ok2. let me explain. bende ni sangat tipikal tau. mase kite sume tido, kadang-kadang kite tak sedar tangan kite ni garu sane ke, garu sini ke. kalu da tergaru kat t**t mase tengah tido, bangun je tido, terus raup muke dengan tangan yang same, maknenye korang sapu kesucian t**t korang tu kat muke sendiri. ada mau? tak mau jangan buat.haha
Bangun tido terus basuh muke. haa. ni satu lagi yang sangat basic ni. basuh muke ni tersangat la penting tau. bangun tido, muke da cukup berminyak sawit, cukup pakej ngan air liur basi pulak tu. lepas tu korang plak biakan muke ngan sume bende alah tu, alamatnye, minyak bertambah minyak. kalau da berminyak, tak selesa woo. serinya pon boley lari lintang pukang.haha
Basuh muke disertai bersama bacaan ayat kursi. ayat ni ade banyak khasiat keyh. dan salah satunya ni la. fes air kena kat muke, terus bace ayat kursi dalam hati. dahsyat tau kesannya ni. kalu nak tau, kene la try sekali. memang tak rugi woo.hehe

sile kenal pasti aku yang mane satu. nak tengok seri ke tak. haha

okei. itu je la petua-petua untuk naekkan seri muke yang aku biase amalkan selama ni, itupun petua yang mase bangun tido jek. belom masuk lagi ngan mase mandi, mase tengok cermin, mase berdoa. macam-macam la. hehe.  kalu korang semua de tambah pape, silekan. sharing is caring rite. pastu pulak, kesannya memang takkan nampak on de spot tau. kenela konsisten. konsistensi tu yang penting keyh.
selamat mencuba.
kbai.

ps :: study bioinstrument ni pening gak noo.ngantok.
 
 
 
 
 
 
 
 

thinkless

assalamualaikum.

Don't be sad if a person prefers another person over you. Because You can't convince a monkey that honey is sweeter than a banana.

picture taken dari mr google. peace yaww~

ps :: bioinstrument.please be nice with me keyh.

ulang dengar ulang dengar lagi 2

assalamualaikum.

ok. nah. carik lagu ni. pastu dengar la ye.

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there, back where I'd love to be, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

[- From :http://www.elyrics.net/read/a/avenged-sevenfold-lyrics/dear-god-lyrics.html -]
Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

Well, some search never finding a way
Before long they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in to selfish ways
And how I miss someone to hold when hope begins to fade

A lonely road crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find

Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold her when I'm not around, when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her and now I wish I'd stayed
?Cause I'm lonely and I'm tired, I'm missing you again, oh no, once again

gamba ngan lirik impot dari google. dear google, tenkiu.

tajuk lagu :: dear god

penyanyi :: avenged sevenfod (a7x)

kbai.

ps:: tak kesampaian hajat nak joging pagi ni.sob3.

Friday, 23 March 2012

petang jumaat petang paling bahagia

assalamualaikum.

hari jumaat. hari penuh keberkatan. hari penuh kerahmatan. hari penghulu segala hari. hari untuk semayang jumaat. dan yang paling penting, hari yang terpaling-paling besh nak tido mase orang laki pegi semayang jumaat. kahkah.

gamba impot dari google.macey mr google.


tapi alkesahnya aku sem ni, jumaat adalah hari yang paling bahagia dalam alam semesta ini.*tangan ke dada mata ke atas. mane tak nye, orang laen da sedap tido sampai keluar air liuq basi, aku pulak kena la pegi etnik, euw235. pegila kelas mengadap muke lecturer disko aku tuh. kuikui.

tapi kenapa panggil lecturer disko? and bukan puan rahayu? haha. sebab ada kisah disebaliknya. cite nye mula camni. setat je sem 6 ni, fes week, aku ngan yaya da ponteng kelas. konon2 tunjuk otai almaklum la da 3rd year. haha. aku tak tau pape langsung pesanan ke, ape ke. masuk je minggu ke 2, aku da jadik cekal sikit. aku pegi kelas walaupun katil, tilam ngan bantal aku terus menggoda giler babas. tapi aku cekal. cekal la sangat. haha

tapi entah kat mana silapnya, tetiba kelas kensel. ape ke hampeh sungguh. sejam gakla aku ngadap white board kat depan tu. kalu nak diikotkan, white board tu daa bertuka jadik kuning board daa. haha

then, minggu ke3, aku semakin cekal. tetap pegi kelas macam biase.*macam la biase sangat. uweek. tunggu punye tunggu, masukla sorang lecturer yang kecit genit, comey lote, and satu lagi ekspresi paling besh, she's pregnant. oh man, she's so sweet. orang mengandung ni memang sweet sangat kan? tak saba rase aku nak ngandung gak nanti. haha.

sepanjang kelas tu, puan rahayu spoting giler babas. cara die ngajo pun sonok. banyak kali aku duk nganga mulut tengok die ngaja. haha. besh. tengah puan dok syok ngaja, tetibe tepon die berbunyik. tepon berbunyik tu biase tapi ringtone enset die tu yang luar biase. u know what. ringtone die lagu like a g6. sume orang duk kat kelas tu terkejot siot. lantas tanpa membuang mase, puan bagi slalu ayat yang paling glamer dalam alam semesta ni, she said "ape?engat orang ngandung takley dengar lagu disko ker?".

haha.terdiam seketika. terpana sementara. pastu pecah perut semua orang bergelak ketawa. so sampai sekarang, lekat la nama puan tu jadik lecturer disko a.k.a puan disko .haha.

setat daripada moment tu, aku memang tak saba giler rase nak pegi kelas etnik.haha
kbai.

ps :: bersiap nak g kelas lecturer disko. tapi note tak print lagi.steady.haha


Thursday, 22 March 2012

senyum itu perlu setiap masa

assalamualaikum.

senyum itu umpama sedekah. senyum itu dapat menenagkan hati yang sedang marah. senyuman itu cukup menggoda. okei kawan-kawan senyum selalu keyh.


Apabila kita senyum kepada seseorang, ada kala senyuman kita tak berbalas. Tapi yakinlah, ALLAH sentiasa membalas senyuman kita.

A smile does not cost anything but it gives a great deal.

You first put a smile if you want others to smile at you.

yeah.truly betul-betul true. senyum tak memerlukan sebarang kos yang sangat besar. tapi dengan senyum yang secebis itu boleh memberikan kesan yang sangat besar. 


Say yes to your smile that sends a message of warmth and friendliness to others. Smile is one of the easiest sunnah. Smile is one of da'wah.


and

Remember , being YOURSELF is the best way to make somebody fall in love with you !


beauty is power, smile is its sword.

ps :: bertambah lebar senyum bila dapat baca buku feberat.haha


Wednesday, 21 March 2012

bila larut malam

assalamualaikum.

bila larut malam. buku ditolak ke tepi. angan datang bersama mimpi. kononnya mahu berjaya satu hari nanti. bertambah kuat fantasi bermain. bertambah banyak imaginasi berlingkar. 

tapi tak study jugak.

study la zaleha.
kbai.


gambar sekadar hiasan.haha

Tuesday, 20 March 2012

bila aku mahukan dia tanpa henti

assalamualaikum...

beware!! entri ini penuh dengan broken english. haha

here another piece of my excited feelings. truly deeply madly in love wif book. one book finished. i wan de new one. oh bookstore why you are so far way? *seems like song title so far away by a7x. kahkah. but honestly, the nearest bookstore, popular maybe, is at the changloon. do you know where the changloon is? actually not too far but not too near. only about one hour journey. but how can i be there? i have no car, no transport. bus? maybe never kot. hakhak.

okei. i wan this book. 

not sure either it is good book or not. but i want it too. ngee~

someone please. buy me this fantastic book.
no no no.as a promise to myself, i ensure that by the end of this mid sem, i will have this book.
kbai.

ps :: chicken soup for the soul tetap di hati. =)





Sunday, 18 March 2012

biomedical engineer to be.

assalamualaikum.


tangan menaip laju. otak tangkas memikir. memikirkan kuiz esok hari. kuiz machine and drive. aku belom redi. kahkah. tapi blog tetap menjadi persinggahan. meluangkan masa walaupun beberapa ketika. memberi rasa. sekadar bercerita.


aku. biomedial electronis engineer to be. pernah dengar nama kos ini? pernah terlintas dengan takdir sebegini. tuah ayam nampak di kaki. tuah manusia siapa yang tahu. aku sendiri tak pernah terlintas akan bertemu jodoh dengan kos ni.


kalu nak ikotkan kat malaysia ni, engineering ni bukan la kos yg asing lagi. pastu plak ade brape kerat je kos engineering yang mendapat tempat kat hati semua dan menjadi cabang besar iaitu
  
    * Chemical engineering
    * Civil engineering
    * Electrical engineering
    * Engineering Science
    * Financial engineering
    * Fire protection engineering


    * Industrial engineering (includes manufacturing and production engineering)
    * Mechanical engineering
    * Military engineer
    * Nuclear engineering
    * Ocean engineering
    * Optical engineering
    * Petroleum engineering
Biomedical engineering ni plak kire macam baru lagi kat Malaysia ni. lepas tu pulak cume ade 4 ipta jek yang mengoffer kos ni iaitu UM, UTM, UTHM dan sudah pastinya UniMAP. tapi tu belom termasuk dengan ipts lagi.

Sebenarnya, cabang kos ni melibatkan pedalaman ilmu dalam 3 perkara utama iaitu elektrik, elektronik dengan perubatan. so logik la kalu aku amek subjek machine and drive sem ni kan. Sbnrnya kos ni adalah aplikasi prinsip2 kejuruteraan dan teknik dlm bidang perubatan dgn menggabungkn design dan penyelesaian mslh (dgn guna kemahiran kejuruteraan + kemahiran ahli fizik perubatan) utk memulihkn penjgaan kesihatan serta kualiti hidup. bunyik macam seronok kan. memang sangat seronok kalu minat tu disertakan sekali.

at first aku memang tak de minat langsung ngan kos ni. tapi bile da masuk tahun 3 ni, minat tu memang datang sendiri. tambah-tambah pulak bile aku da blaja macam-macam subjek yang sngat menarik untuk dijelajahi. antara subjek-subjek yang aku da amek, sedang amek dengan bakal amek adalah

1) bio-instrumentation (berkaitan dgn pengukuran peranti)
2) bio-materials (tisu hidup dan bhn buatan - badan baru utk anda!)
3) bio-mekanik (hilang organ dlmn digantikn dgn organ robot/mesin)
4) Kej. genetik, tisu dan sel (nano, micro & pico treatments)
5) Clicinical engineering (tlg hospital guna medical devices yg canggih)
6) Pengimejan perubatan (imaging)
7) Kej. bio-orthopedic (hilang tulang digantuikn dgh besi, plastik, atau silikon)
8) Kej. rehabilitasi (tlg OKU jd OU)
9) Sist. fisiologi (kehidupn secara elektrik & elektronik)

kalau nak ikotkan, memang aku bersyukur sangat dengan rezeki yang Allah da bagi ni. so sekang masa untuk aku berusaha pulak.
kbai.

daalam lab pon sempat lagi.haha


ps :: aku dapat intern kat hospital seremban.






Friday, 16 March 2012

chicken soup for the soul

assalamualaikum...

warning!!~entry ini ada banyak broken english. hahaha.

have a very great saturday yaa people.
something for nothing.
nothing much more to write and share.
but chicken soup for the soul is the best book that i ever had.

did ever heard bout this book?
a very sweet,romance and lovable book.
a truly story about all kinds of love stories from all over the world and people from all walks of life.
with the unexpected price, this books give unexpected feelings also.

oo yeah.sooner or later.
my feelings towards love, towards people surrounds me changed.
this awesome book teach me how to appreciate people more and more.
never inches regret buying this book.

with great words, give me new power of love.
words, sentences, quotes are so enjoyable.

love would never be a promise of a rose garden unless it is showered with a light of faith, water of sincerity and an art of passion.
love at first sight is easy to understand; it is when two people have been looking at each other for a lifetime that it becomes a miracle.
you dont love someone for their looks, or their clothes, or their fancy cars, but because they sing a song only you can hear.
beauty is power, smile is its sword.

see people, the quotes are so nice.
please. read it once.
and you must be so in love with this books.
please. buy me another series.
ngee~


ps :: nak buku women from venus men from mars.
ps2 :: midterm semakin hampir.uwaa.!!

Sunday, 11 March 2012

love story

another love story begins

with u...


ps :: mak awak.cepat sembuh ye.

Saturday, 10 March 2012

selangkah maju ke depan mundur tidak sekali

assalamualaikum.
Sorang lagi sahabat selamat. Selamt melangkah ke alam baru. Selamat menjadi isteri solehah. Selamat pengantin baru kawan. Amanah dipikul tanggungjawab digalas. Sekali lagi status hidup bertukar. Bukan lagi anak perempuan kecik, bukan lagi gadis sunti yg malu dipandang lelaki tetapi isteri kepada suamimu. Isteri yang syurganya terletak di bawah tapak kaki suaminya. 


Jangan pelik.Memang ini gambar perempuan pegang payung dan bukan gambar pengantin. Gambar pengantin tidak boleh dimuat naik atas kerna sebab musabab nye sendiri. Bialah pengantin sahaja yang mengetahuinya.

Jauh di sudut hati yang kecik mendoakan kebahagiaan pengantin bersama suami. Semoga kebahagiaan menyelimuti hidup kalian sehingga akhir hayat kalian berdua.

kbai.

ps :: aku pun nak kawin.


 

Thursday, 8 March 2012

ulang dengar ulang dengar lagi

assalamualaikum...


Halwa telinga.Lagu dimainkan tanpa henti.Terus dimainkan jutaan kali.Sesekali terubat luka di jiwa.Ah.Luka yang tak seberapa.Tapi bersedih melebih-lebih.Perasaan membuai-buai bersama lirik kata lagu yang menyusup masuk ke dalam jiwa.


Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


Sekali terlihat akan astrid, suaranya terkesan dalam jiwa semua penggemar vanila coklat. Masakan people tak tahu, drama yang sedang hebat bermain dalam slot lestary setiap malam selasa jam 9 malam. 

Indahnya bercinta. Pasti semua pasti lebih indah jika halal itu turut hadir bersama.
kbai.

ps1 :: banyak bende nak tulis tapi tangan masih keras.haha